Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Sourcing (RFX)

Vind de juiste leveranciers voor de behoeften van de organisatie. Standaardiseer uitvragen en laat deze online door leveranciers invullen. Vergelijk de aanbiedingen eenvoudig en selecteer de juiste leverancier met Onventis Sourcing.

Aanvragen en vergelijken

Bouw een aanvraag eenvoudig op door te werken met sjablonen. Het systeem helpt aanbieders te vergelijken en de juiste te kiezen.

Comform aankoopbeleid

Het sourcing en tenderproces ligt vast in Onventis Buyer. Zo wordt er altijd conform intern beleid en geldende wet- en regelgeving gewerkt.

Verlaag de lasten

De herbruikbare sjablonen en hulp in het vergelijk, maar ook de online communicatie met leveranciers verminderen de administratieve lasten.

RFX sjablonen

De source-to-contract processen van Onventis bieden de infrastructuur om de wereldwijde inkoop op een holistische manier te beheren. Sjablonen voor offertes, product of prijsaanvragen besparen tijd en optimaliseren het aantal relevante aanbiedingen. Zo kunnen er templates gemaakt worden voor informatie die altijd wordt opgevraagd. Maar ook templates specifiek voor wat er gekocht wordt, bijvoorbeeld software, diensten of type producten kunnen worden gemaakt. Op deze manier zijn aanvragen eenvoudig, snel en eenduidig te versturen naar leveranciers.

Leveranciers vullen een RFX online in

Potentiële leveranciers worden gevraagd de antwoorden op de vragen uit een RFX in het Onventis online portal in te vullen. Ook de uitvraag van de prijzen wordt gestandaardiseerd en online ingevuld. Zo zijn de aanbiedingen van verschillende leveranciers goed vergelijkbaar op zowel kwaliteit als prijs.

Eenvoudig vergelijken

De sourcing functionaliteit helpt de juiste leverancier te kiezen door de aanbiedingen eenvoudig met elkaar te vergelijken. Zowel kwalitatief, als op basis van prijs, laat het systeem zien welke leveranciers het beste aanbod doen. Op deze manier is het eenvoudiger om de juiste partner te kiezen of om te zien op welke onderdelen er mogelijk middels onderhandeling nog een betere prijs bedongen kan worden.

Integratie met contractmanagement en P2P

Binnen het Onventis All-in-One procurement network staat Sourcing niet op zich. Het is mogelijk om deze functionaliteit te integreren met contractmanagement en P2P. Na het sluiten van een contract worden de artikelen uit het contract eenvoudig door de organisatie besteld door inzet van catalog buying en purchase management. Door het contract ook vast te leggen in de contract management module worden looptijden bewaakt, vind er nooit meer ongewenste contract verlenging plaats. Maar worden ook mantelcontracten bewaakt, volume afspraken in de gaten gehouden en geeft het systeem een signaal aan de verantwoordelijke inkoper als bepaald contract voorwaarden worden behaald (bijvoorbeeld volume korting).

Onventis Buyer

Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.