Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Over Onventis

Al sinds 2000 is Onventis een cloud pionier voor de digitale transformatie van inkoopprocessen en financiële processen. De cloud-gebaseerde software Onventis Buyer is een alles-in-een procurement systeem dat bedrijven helpt bij het beheren van hun bedrijfsuitgaven met als doel financiële controle, efficiëntie, naleving en kostenbesparingen te realiseren. Het stroomlijnt en automatiseert alle processen van source-to-pay, waaronder ook netwerksamenwerking met leveranciers. Het Onventis Netwerk verbindt bedrijfsprocessen voor kopers en leveranciers, eenvoudig en veilig. Wereldwijd genereren meer dan 1.000 bedrijven met zo’n 450.000 gebruikers in het Onventis netwerk een jaarlijks bedrijfsvolume van ruim 10 miljard euro met meer dan 50.000 leveranciers.

Ontdek hoe Onventis je helpen kan je inkoopproces te optimaliseren en kosten te besparen.

1999      Oprichtingsjaar

2002      1e klant TradeCore “Industrie”: Schott AG

2003      1e klant van TradeCore “Handel”: Inkoopbureau van Duitse metaalhandelaren (E/D/E)

2005      1e klant TradeCore “Dienstverlening”: DEKRA SE

2012      1e TradeCore “Platform Provider”: Steigenberger Hotel Group

2013      Frank Schmidt wordt CEO bij Onventis

2013      1e Onventis Xchange klantenevenement

2013      1e klant TradeCore “Sellside”: Conrad Electronic SE

2016      Partnerschap met Amazon Business en Europees introductiepartner voor AB

2017      De “Smart Connect” app wordt “Onventis Mobile”

2018      Wijziging van de productnaam: “TradeCore” wordt “Onventis”

2018      Ontwikkeling van “Onventis Network” en de productlancering “Onventis Supplier Portal”

2019      Main Capital Partners verkrijgt een meerderheidsaandeel in Onventis

2020      Onventis informatiezekerheid managementsysteem ISO/IEC 2701 gecertificeerd

2020      Overname WorkFlowWise

Gecertificeerde kwaliteit

Het modulaire productportfolio van Onventis is meerdere keren gecertificeerd door de BME (German Federal Association for Materials Management, Purchasing and Logistics). Daarnaast zijn onze cloudoplossingen beloond met de BITMI (German Federal Association of the IT-Mittelstand) zegels van goedgekeurde “Software in Duitsland gemaakt” en “Software in Duitsland gehost”. Het informatiebeveiligingssysteem (ISMS) bij Onventis en ook het datacenter in Frankfurt am Main zijn gecertificeerd volgens ISO/IEC 27001.

Onventis DP deu@2x
SHiG Partner Logo (2)

In de cloud gemaakt sinds 2001

Als een van de eerste SaaS en cloudaanbieders met een Europees datacenter sinds 2001, zijn gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en faalveilige prestaties altijd onze topprioriteit geweest. De moderne, schaalbare infrastructuur van het ISO 27001 gecertificeerde datacenter in Frankfurt am Main houdt zich aan de hoogste eisen voor gebouwveiligheid, energie-efficiëntie en onbeperkte gegevensbeschikbaarheid 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Professionele back-up oplossingen en preventieve veiligheidsconcepten zijn fundamentele componenten van onze cloudoplossingen. Hieronder valt ook geo-redundante gespiegelde gegevensreplicatie in Stuttgart dat maximale veiligheid biedt voor uw gegevens en uw bedrijf.

ISO-Siegel_black

Management

DSC00356-1-PROFILE
Frank Schmidt
CEO

Frank Schmidt is sinds 1 februari 2013 Chief Executive Officer bij Onventis GmbH. Hij heeft Economie gestudeerd en na een opleiding tot export handelaar aan de Reutlingen University is hij afgestudeerd in Business Administration (Buitenlandse handel met International Management als specialisatie). Voordat hij bij Onventis GmbH ging werken, was Frank Schmidt Managing Director bij de internationale IT service provider Atos van 1997 tot 2006.

Als lid van het management van Atos Central Europe, was hij verantwoordelijk voor de zakelijke oplossingen en tijdens zijn 10-jarige carrière bekleedde hij senior management en verkoopfuncties in Duitsland en daarbuiten. Later was hij als directielid verantwoordelijk voor de verkoop en marketing alsmede voor de strategische samenwerkingsverbanden bij Heiler Software AG in Stuttgart.

Florian-Ebert-Profile-thegem-person
Florian Ebert
CFO

Florian Ebert werkt sinds 2010 bij Onventis. Na afronding van zijn studie Economie aan de Aschaffenburg University of Applied Sciences (met als specialisaties: Business Management en Controlling), heeft Florian Ebert vele jaren voor een middelgroot consultancy bedrijf als consultant gewerkt. Gedurende deze tijd kon hij zijn praktische vaardigheden op het gebied van strategisch corporate management, financial controlling en corporate financing ontwikkelen en uitgebreide ervaring opdoen in een groot aantal sectoren.

Terwijl hij werkte als consultant, behaalde hij in mei 2011 ook zijn Master cum laude in “Human Resources Development” aan de Kaiserslautern University of Technology. Sinds 2008, is hij docent aan de Aschaffenburg University of Applied Sciences en geeft hij colleges in de onderwerpen Bookkeeping and Accounting, Accounting II en Financial Controlling.

Zoran Steko Profile Thegem Person
Zoran Steko
Director Marketing & Strategic Alliances

Zoran Steko is sinds 2015 verantwoordelijk voor Marketing en Business Development bij Onventis. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling, marketing en verkoop van standaard software. Na zijn studie aan de Goethe University in Frankfurt am Main, werkte de afgestudeerde econoom eerst een paar jaar in Business Development bij de Dresdner Bank AG voor hij de overstap naar de IT maakte. Hij was onder andere lid van het bestuur bij Heiler Software AG en zat in het bestuur van OKS Software AG.

Capture0004-2-1-PROFILE
Heiko Rumpl
Director Products & Services

Heiko Rumpl is sinds 1 juli 2015 Hoofd Consulting, Services & IT. Na zijn studie Business Administration, met als specialisatie Marketing, Financing & Logistics, werkte de e-business expert 15 jaar bij het Europese MRO verkoopbedrijf Brammer, waar hij in 1997 begon.

Hier heeft hij verschillende managementfuncties bekleed waarin hij de e-business vaardigheden van de groep vanaf het begin ontworpen en geïmplementeerd heeft en waar hij ook een groepsbreed masterdata managementsysteem heeft geïntroduceerd en ook de e-commerce portfolio geherdefinieerd heeft. In de tussentijd was hij ook drie jaar lang lid van het bestuur bij Heiler Software AG in Stuttgart, waar hij verantwoordelijk was voor het productbeheer van de standaard software producten van Heiler.

DSC00614-1-PROFILE-thegem-person
Joachim Herwig
CTO

Joachim Herwig is sinds 2019 technisch directeur bij Onventis. Na zijn opleiding elektrotechniek/ communicatie elektronica en zijn postdoctoraal informatietechnologie, heeft hij 20 jaar lang verschillende functies bekleed in de IT sector.

Hij heeft een doorslaggevende invloed gehad op het software en product management voor IT en dienstverlenende bedrijven. Meest recent werkte hij als CIO bij Werbas AG. Hier was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de transformatie van een pure klanten-server toepassing in een gedistribueerd platform met open API’s.

DSC00260-1-PROFILE-thegem-person
Benjamin Fritz
Director Sales

Als verkoopdirecteur en lid van het Management Board, is Benjamin Fritz verantwoordelijk voor de verkoop bij Onventis en de uitbreiding van de indirecte verkoopkanalen via partners. Eerder studeerde hij business administration op het gebied van handel aan de Baden-Württemberg Cooperative State University.

Hij voltooide het praktische deel van zijn duale opleiding bij de Brammer Group (nu RUBIX), een toonaangevende Europese MRO-distributeur. Hij werkte een aantal jaar voor Brammer, als laatste als Hoofd IoT ontwikkeling. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van toekomstgerichte stappen en maatregelen in reactie op ontwikkelingen in IoT.

DSC00532 1 PROFILE Rounded
Jerker Vulperhorst
Managing Director Benelux

Sinds 2020 is Jerker Vulperhorst als Managing Director Benelux verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging van Onventis. Voor de overname van WorkFlowWise door Onventis, werkte hij 12 jaar op het commerciële vlak van factuurverwerkingsspeciallist en ondersteunde hij klanten bij de implementatie van de factuur- en kostenbeheersing oplossingen. Daarvoor heeft hij zijn Master Bedrijfskunde afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Een deel van zijn studietijd heeft hij in de Verenigde Staten van Amerika doorgebracht.

Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.