Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Salut, Paris!
Onventis richt dochterondeming op in Frankrijk

De Onventis Group zet haar expansie voort in Europa en is nu vertegenwoordigd door een Franse dochteronderneming in Parijs. De 10e Onventis-vestiging bevindt zich in het hart van Parijs, in het Quartier de Bonne-Nouvelle. Het oprichten van Onventis SAS is een belangrijke stap in het vergroten van het klantenbestand van het bedrijf voor Source-to-Pay-oplossingen in Europa. In een interview lichten Onventis CEO Frank Schmidt en de nieuwe Directeur Frankrijk, Raphael Rottenau, de beslissing voor Parijs toe en geven ze een vooruitzicht op de volgende stappen in de Franse markt.

10. januari 2024 | News

Waarom besloot Onventis een vestiging in Parijs te openen?

Frank Schmidt: Sinds 2020 is het productportfolio van de All-in-One Source-to-Pay Suite en de internationale aanwezigheid uitgebreid door slimme overnames, met name op het gebied van factuurautomatisering en spend analyse. Dit heeft nieuwe markten geopend in de Benelux en Scandinavië. Als nationale dochteronderneming en bedrijfslocatie is Frankrijk, met name Parijs, cruciaal om onze geografische nabijheid tot klanten in de op één na grootste economie van de EU verder uit te breiden. Parijs is het ideale startpunt voor het vergroten van ons klantenbestand in Frankrijk.

Hoe is de nieuwe kantoorruimte ontworpen?

Raphael Rottenau: Het kantoor in Parijs is gevestigd in het Quartier de Bonne-Nouvelle en heeft daarom uitstekende vervoersverbindingen. Naast moderne werkplekken zijn er ook flexibele evenementen- en vergaderruimtes beschikbaar. Dankzij de centrale ligging in het 2e arrondissement zorgen we voor de kortste route naar onze klanten en bieden we onze medewerkers een aantrekkelijke werkomgeving.

Wat staat er in de toekomst gepland voor de locatie in Parijs?

Frank Schmidt: We willen dichtbij onze bestaande en nieuwe klanten in Frankrijk zijn door middel van directe lokale contacten en hen diensten aanbieden met betrekking tot alle aspecten van onze dienstverlening. Of het nu gaat om verkoop, advies of projectmanagement, we zullen het lokale Onventis-team gericht uitbreiden, zodat onze Franse klanten maximaal kunnen profiteren van de uitgebreide producten en diensten van Onventis. Met Raphael Rottenau als locatiemanager vertrouwen we op een zeer ervaren Source-to-Pay-expert die Onventis al vele jaren kent en de perfecte persoon is voor een succesvolle marktintroductie in Frankrijk.

Raphael Rottenau: We zullen ook ons digitale businessmodel voor Source-to-Pay op duurzame wijze vermenigvuldigen op de Franse markt in samenwerking met gerenommeerde nationale en internationale solution partners, waaronder het sustainability monitoring platform Ecovadis en de marktplaatsoplossingen Amazon Business en Mercateo Unite.

Frank Schmidt
CEO

Frank Schmidt is sinds 1 februari 2013 Chief Executive Officer bij Onventis GmbH. Hij heeft Economie gestudeerd en na een opleiding tot export handelaar aan de Reutlingen University is hij afgestudeerd in Business Administration (Buitenlandse handel met International Management als specialisatie). Voordat hij bij Onventis GmbH ging werken, was Frank Schmidt Managing Director bij de internationale IT service provider Atos van 1997 tot 2006.

Als lid van het management van Atos Central Europe, was hij verantwoordelijk voor de zakelijke oplossingen en tijdens zijn 10-jarige carrière bekleedde hij senior management en verkoopfuncties in Duitsland en daarbuiten. Later was hij als directielid verantwoordelijk voor de verkoop en marketing alsmede voor de strategische samenwerkingsverbanden bij Heiler Software AG in Stuttgart.

Raphael Rottenau
Director France

Als Directeur Frankrijk is Raphael Rottenau, een Duits-Franse staatsburger, verantwoordelijk voor de Source-to-Pay oplossingen van Onventis op de Franse markt. Raphael Rottenau kan terugkijken op meer dan 12 jaar ervaring in verkoop, waarvan meer dan zes jaar in de inkoopsector. Voordat hij bij Onventis kwam, heeft de getrainde groothandel- en buitenlandse handelskoopman en afgestudeerde in bedrijfskunde, acht jaar lang verschillende functies bekleed bij de Würth Group, de wereldwijde marktleider voor montage- en bevestigingsmaterialen.

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.