Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Servus Wenen! Onventis opent een nieuwe internationale divisie in Oostenrijk.

De Onventis-groep blijft doorgroeien in Europe en heeft recentelijk een nieuw kantoor geopend in Oostenrijk. Het 8ste Onventis-kantoor is geopend in The Icon Vienna bij het Weense centrale station. De opening van dit kantoor in een nieuw land is wederom een belangrijke stap in de uitbreiding van het klantenbestand voor de source-to-pay oplossingen in de DACH-markt en zorgt voor landspecifieke digitalisatie voor het middensegment in inkoop en finance teams in Wenen en omstreken. In een interview leggen CEO Frank Schmidt en Senior Account Manager Michael Krenn uit waarom Wenen als nieuwe locatie is gekozen, wijden ze uit over het eerste klantevenement in september en wat er nog verder in het verschiet ligt.

01. augustus 2022 | News

Waarom heeft Onventis een nieuw kantoor geopend in Wenen?

Frank Schmidt: Sinds 2020 zijn we bij Onventis bezig onze internationale aanwezigheid van ons source-to-pay merk te versterken, dit hebben we gedaan door middel van twee slimme acquisities: factuurverwerking en spend analytics. Mede daardoor hebben we markten zoals de Benelux, Scandinavië en het VK weten te openen. Oostenrijk speelt een belangrijke rol in een volgende stap voor ons als verdere uitbreiding van onze standplaatsen om zo dichterbij onze klanten te zitten in de DACH-markt. Deze Europese kosmopolitische stad  is het ideale startpunt om onze klantbestand uit te breiden in Oostenrijk. Michael Krenn, Senior Account Manager, en Stefan Pfeil, Senior Consultant, zijn de eerste Onventis medewerkers in de Weense tak van Onventis en zullen zich bekommeren om de Oostenrijkse markt voor wat betreft de verkoop en consulting kant.

 

Hoe kenmerkt het nieuwe kantoor zich?

Michael Krenn: Het kantoor in Wenen is op een perfecte locatie als je het hebt over bereikbaarheid. Het Onventis-kantoor zit in The Icon Tower, direct naast het Weense centraal station op de  Gertrude-Fröhlich-Sandner-Straße (huisnummer 2-4, 1100 Wenen). Naast de zeer moderne flexibele werkplaatsen is het kantoor ook voorzien van  event- en vergaderruimtes, die niet alleen van alles voorzien zijn maar ook een uitzonderlijk uitzicht bieden op de Oostenrijkse hoofdstad.

 

De opening vindt plaats in een paar weken. Wat kunnen klanten en geintereseerden verwachten?

Michael Krenn: Onventis is al meer dan 20 jaar succesvol in de source-to-pay markt en heeft al vele bedrijven uit het middensegment bijgestaan in hun digitale transformatie. Tijdens de opening van het kantoor op 28 september 2022, zullen onze Oostenrijkse gasten geïnformeerd worden over de Onventis-groep en haar modulaire source-to-pay suite. Naast het exclusieve inkijkje in de verschillende productgroepen zoals Supplier Management, Source-to-Pay, Procure-to-Pay, Invoice Processing en Spend Analysis, krijgen deelnemers ook de kans om te netwerken met bestaanden klanten en partners  in een aangename en relaxe omgeving.

 

Wat ligt er verder in het verschiet voor het Weense kantoor?

Frank Schmidt: We willen dicht bij onze bestaande en nieuwe klanten zitten in Oostenrijk door middel van lokale expertise maar met alle aspecten van onze services van onze cloud-software. Of het nou gaat om verkoop, consulting of project management, we zullen ons lokale Onventis team stapsgewijs uitbreiden zodat onze Oostenrijkse klanten op een optimale manier gebruik kunnen maken van onze diensten. Met  Stefan Pfeil en Michael Krenn kunnen we vertrouwen op twee zeer ervaren eProcurement-experts afkomstig uit Oostenrijk.

Frank Schmidt
CEO

Frank Schmidt is sinds 1 februari 2013 Chief Executive Officer bij Onventis GmbH. Hij heeft Economie gestudeerd en na een opleiding tot export handelaar aan de Reutlingen University is hij afgestudeerd in Business Administration (Buitenlandse handel met International Management als specialisatie). Voordat hij bij Onventis GmbH ging werken, was Frank Schmidt Managing Director bij de internationale IT service provider Atos van 1997 tot 2006.

Als lid van het management van Atos Central Europe, was hij verantwoordelijk voor de zakelijke oplossingen en tijdens zijn 10-jarige carrière bekleedde hij senior management en verkoopfuncties in Duitsland en daarbuiten. Later was hij als directielid verantwoordelijk voor de verkoop en marketing alsmede voor de strategische samenwerkingsverbanden bij Heiler Software AG in Stuttgart.

Stefan Pfeil
Senior Consultant

After studying business informatics and economics, Stefan Pfeil started his career as a support specialist. After that, the purchasing expert moved to DIG. There he worked in various areas as EDI and IT project manager, later as senior consultant and finally as sales manager.

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.