Dennis-Web

Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Voor Onventis is klimaatbescherming een prioriteit

Iedereen – of het nu een persoon of een bedrijf is – laat een ecologische voetafdruk achter. Als source-to-pay aanbieder werken  wij niet alleen aan de toekomstvraagstukken van onze klanten met digitale oplossingen, maar hebben wij ook een duurzame impact op de planeet met onze bedrijfsactiviteiten. Naast innovatieve producten zien wij het grootste potentieel voor positieve verandering in onze eigen maatregelen om de milieuomstandigheden te verbeteren. Daarom hebben wij klimaatbescherming al twee jaar geleden in onze bedrijfsstrategie verankerd. Bovendien zijn wij sinds 1 januari 2020 gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming.

Het zorgvuldig omgaan met middelen is vanaf het begin verankerd in ons bedrijfs-DNA. Als bedrijf ondersteunt Onventis haar klanten enerzijds bij het stroomlijnen en papierloos afhandelen van processen. Anderzijds veroorzaken we als dienstverlenend bedrijf een relatief lage CO2-uitstoot. Door verschillende initiatieven zoals het thuiskantoor, maar ook de geleidelijke overschakeling van alle bedrijfswagens naar elektrische aandrijving, kan de uitstoot op weg naar het werk of tijdens zakenreizen, die het grootste deel van onze ecologische voetafdruk uitmaakt, aanzienlijk verminderd worden. Om een bijdrage te leveren aan het milieu en het zorgvuldig gebruik van hulpbronnen, sponsort Onventis sinds 2021 een kolonie honingbijen. Dit is mogelijk door een samenwerking met een duurzaam beheerd biologisch bijenteeltbedrijf uit Zuid-Duitsland.

Na het reduceren van alle beïnvloedbare uitstoot, stoot Onventis nog 243 ton CO2 per jaar uit. Per werknemer bedraagt deze uitstoot gemiddeld ongeveer 2,8 ton per jaar. Ter vergelijking: de gemiddelde CO2-voetafdruk van een persoon in een West-Europees land is ongeveer 11,2 ton per jaar¹.

Onventis compenseert de resterende, onvermijdelijke uitstoot via het klimaatbeschermingsproject “CO2OL Tropical Mix”. Het project ondersteunt de herbebossing van verschillende braakliggende bos- en weidegebieden in Panama en koppelt zo duurzame bosoogst en cacaoteelt aan de bescherming van de biodiversiteit en het herstel van het bosecosysteem.

We zijn ook al bezig met het compenseren van onze emissies voor 2021 om de volgende stap in onze klimaatstrategie te implementeren. Omdat we geloven: economische groei en duurzaamheid zijn geen tegenstellingen, maar aanjagers voor een groenere toekomst.

Read how you can make your procurement more sustainable here.

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Datenschutz
Wenn Sie unsere Website besuchen, werden möglicherweise Informationen von bestimmten Diensten über Ihren Browser gespeichert, normalerweise in Form von Cookies. Hier können Sie Ihre Datenschutzeinstellungen ändern. Bitte beachten Sie, dass das Blockieren einiger Arten von Cookies Ihre Erfahrung auf unserer Website und den von uns angebotenen Diensten beeinträchtigen kann.