Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Onventis Spend Analytics
Transparantere uitgaven en lagere kosten

Uitgavenanalyses zorgen voor transparante kosten, bieden inzicht in mogelijke besparingen en optimaliseren het beheer van liquide middelen bij inkoop- en financieringsorganisaties. Deze inzichten leiden tot besparingen en verhogen de efficiëntie van inkoopprocessen. De kunstmatige intelligentie (KI) die wij gebruiken fungeert als je copiloot en is gebaseerd op een aantal verschillende technologieën: natuurlijke taalverwerking, collaboratief filteren en deep learning.
Op dit moment vertrouwen meer dan 100 klanten en meer dan 2.000 gebruikers in 30 landen en alle sectoren, met een totale waarde van meer dan 400 miljard euro, op Spendency.

Met de overname van Spendency heeft Onventis zijn productportefeuille uitgebreid met een krachtige oplossing voor uitgavenanalyses. Dankzij KI-algoritmes zorgt deze nieuwe oplossing voor uitgavenanalyses voor maximale flexibiliteit binnen de inkoopcyclus.

Gratis proefperiode van 21 dagen!

Wist je dat je de Spend Analytics software van Onventis gratis 21 dagen kunt uitproberen? Je krijgt volledige toegang tot alle mogelijkheden en je kunt direct je eerste spend analyse maken. Vul het contactformulier in voor meer informatie en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

BESTE GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Ook zonder training vinden gebruikers heel snel hun weg binnen het systeem.

BESTE TIME-TO-WOW!

Dashboards, grafieken, tabellen, slice-and-dice-gegevens en drilldown-analyses worden in milliseconden weergegeven

BESTE PRIJS

Volgens klanten en analisten: de beste prijs-prestatieverhouding en een transparante prijsstelling.

KI-gebaseerde methode voor de normalisatie van stamgegevens

De normalisatiefunctie schoont je analysegegevens o om typfouten of onjuiste toewijzingen binnen het leveranciersbestand aan het licht te brengen. Gegeve uit inkoopsystemen en financiële systemen worden geconsolideerd. Zodra je ze gedefinieerd hebt, blijven regels voor het opschonen van gegevens actief. Nieuw gegevens worden dus automatisch opgeschoond.

Geautomatiseerde categorisering van uitgaven met KI-algoritmes

Je evaluatieproces wordt op de achtergrond ondersteund door moderne KI-algoritmes. Ze helpen je inkoopteam om productgroepen op een transparante manier te categoriseren. Gebruik de categorieboom om aan te geven welke categorie je verder wilt onderzoeken. Individueel aanpasbare dashboards bieden je gebruikers verschillende weergaven van de inkoopgegevens, gegroepeerd per leverancier, productgroep, organisatie-eenheid, transactie en nog veel meer.

Gemakkelijk te integreren in ERP oplossingen

Dankzij de directe verbinding met je ERP en/of elektronische inkoopsysteem kunnen leveranciersgegevens worden verzameld, verwerkt en gestandaardiseerd. Met behulp van verschillende drill-down-methodes voor de controle en evaluatie van uitgavenprocessen, worden je uitgaven systematisch geanalyseerd.

Direct klaar voor gebruik en voortdurend gesynchroniseerd

Met een cloudgebaseerde oplossing hoef je niets te installeren. Ook complexe integraties of uitgebreide ITprojecten zijn overbodig. Dankzij voortdurende updates die op de achtergrond worden uitgevoerd, werk je altijd met de
nieuwste versie. Je hoeft maar één keer in te loggen om Spend Analytics direct te gebruiken vanaf elke pc of tablet. De gegevens worden gesynchroniseerd op alle apparaten. Waar je dus ook bent, je hebt altijd toegang tot je analyses.

Gebruiksvriendelijke oplossing voor uitgavenanalyses, zonder speciale training

Spend Analytics is heel gebruiksvriendelijk. Je hebt geen voorkennis nodig en kunt het voor elke inkooporganisatie inzetten, ongeacht de grootte van het bedrijf, de sector, het land en de valuta die worden gebruikt. Zelfs medewerkers zonder eerdere ervaring vinden snel hun weg en kunnen de oplossing gebruiken voor besluitvormingsprocessen. Je laadt de uitvoergegevens in het systeem via de drag-and-drop-functie. Een individueel configureerbare controle op duplicaten zorgt voor een hoge kwaliteit van de gegevens, ook bij meerdere bronsystemen. Vervolgens wordt de informatie gecontroleerd en samengevoegd. In totaal zijn er bijna 50 diagrammen, KPI’s en vooraf ingestelde evaluaties die bedrijven direct kunnen openen.

Snel KPI-rapportages en -weergaven aanmaken

De analysegegevens kunnen in elk gewenst formaat worden geëxporteerd. Bekijk uitgavenanalyses op basis van de categorie, leverancier, transactie, organisatie en compliance. Periodes worden gevisualiseerd en vergeleken met behulp van termijnen. Voor een meer diepgaande uitgavenanalyse kun je kiezen voor een gedetailleerde weergave op basis van dochteronderneming, kostenplaats, projecten of andere analysewaarden. Daarnaast wordt het aankoopgedrag van individuele leveranciers op een heldere en informatieve manier weergegeven in leveranciersdiagrammen.

Feitelijke aanpak van inkoopgedrag

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de toegevoegde waarde van inkoop te bepalen. De uitgavenanalyses van Onventis vormen de feitelijke basis voor je strategische inkoopactiviteiten. Je kunt de effecten van de inkoopactiviteiten binnen je bedrijf op een transparante en objectieve manier vergelijken en meten op basis van alle beschikbare gegevens. Deel de inzichten die je hebt opgedaan met de stakeholders binnen je bedrijf.

Gecontroleerde toegang tot alle bedrijfsuitgaven

Controleer en organiseer de toegangsrechten van gebruikers en houd alles onder controle: gegevens kunnen worden geüpload en bewerkt in de beheermodus. De analysemodus wordt gebruikt om gegevens te evalueren. Beheer de toegangsrechten effectief via minimaal drie rollen. Beheerders met volledige toegang tot het systeem, inkopers met toegang tot de analyses, voor de export van gegevens en met inzicht in leveranciersovereenkomsten, en de lezer met een overzicht van de informatie op de analysepagina. En je kunt altijd extra beperkingen invoeren.

Onventis Spend Analytics

Onventis Spend Analytics

WAT KLANTEN EN ANALISTEN ZEGGEN OVER ONVENTIS

Spendency is erg uitgebreid, eenvoudig te beheren. We hebben zelf de controle en het is erg kosteneffectief. Wij zijn heel tevreden met Spendency!

Peter Helinder |
SAS |
Head of Supply Chain Development & Support
SAS-logo

Meer informatie over Spend Analytics

Meld je aan voor een demosessie

Overtuig jezelf en maak kennis met de nieuwste generatie uitgavenanalyses.

Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.