Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Leveranciersbeheer: van kwalificatie naar classificatie deel 1 van 2

Met alle spanningen die er momenteel op het wereldtoneel spelen die de leverketen mogelijk in het geding brengen lijkt goed leveranciersbeheer belangrijker dan ooit.

In deze 2-delige serie kijken we naar oplossingen op het gebied van leveranciersmanagement.

12. augustus 2022 | Blog

Zorg voor een efficiënte, duurzame en maatschappelijk verantwoorde toeleveringsketen

Bedrijven houden leveranciersrelaties systematisch onder controle met behulp van leveranciersbeheer. De belangrijkste doelen zijn besparen, voorkomen of verlagen van kosten, verhogen van efficiëntie en leveringszekerheid, en procesoptimalisatie. De belangrijkste bouwstenen van leveranciersmanagement zijn registratie, kwalificatie, classificatie, evaluatie en ontwikkeling van leveranciers.

Leveranciers en inkopers zijn digitaal met elkaar verbonden via S2P-, e-Purchasement- of SRM-oplossingen. Inkooporganisaties intensiveren en coördineren leveranciersrelaties door alle leveranciersgegevens centraal te beheren.

Druk vanuit de samenleving bij de implementatie van duurzaamheidsdoelen maakt het gebruik van digitale inkoopoplossingen alleen nog maar relevanter. Internationale regelingen zoals de aankomende Duitse toeleveringsketenwet, Corporate Social Responsibility (CSR) of Environmental Social Governance (ESG) leggen bedrijven zorgplicht op over de gehele toeleveringsketen. De sleutel tot praktische implementatie van inkoop is een source-to-pay-oplossing die de naleving van regelgeving, wetten en duurzaamheidsdoelen holistisch ondersteunt.

Maximaliseer leveranciersprestaties systematisch en centraal

De toepassingen van Onventis voor leveranciersbeheer combineren deelprocessen als zoeken, registreren, kwalificeren, classificeren, evalueren en ontwikkelen van leveranciers.

BEHEER LEVERANCIERSRELATIES EN -GEGEVENS DIGITAAL OP EEN HOLISTISCHE MANIER

Met Onventis handel je alle processen rondom nieuwe of bestaande leveranciers digitaal af. De Onventis Supplier Portal vormt de digitale interface tussen leveranciers en inkooporganisaties. Nadat een leverancier zich heeft geregistreerd in het netwerk, kunnen inkopende bedrijven beginnen met leverancierskwalificatie, bijvoorbeeld via individueel ontworpen eigenverklaringen. Je koppelt de stamgegevens van de leveranciers desgewenst aan het Onventis Supplier Portal en synchroniseert ze vervolgens. Dit geeft inkopende bedrijven gedetailleerde organisatie informatie en classificatiegegevens voor producten en diensten.

BENUT HET POTENTIEEL VAN JE LEVERANCIERS

Je kunt je leveranciers voortdurend evalueren door met individuele vragenlijsten soft- en hard-facts op te vragen. Zo bouw je je zakelijke relaties uit en benut je het kostenbesparingspotentieel volledig. Je spoort ook leveranciers op die niet meer bij je passen. Leveranciersbeheer draagt op die manier bij aan het minimaliseren van risico’s en aan leveringszekerheid.

Supply Chain Checklist

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.