Dennis-Web

Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Haufe Groep

Haufe Groep maakt gebruik van TradeCore van Onventis

Haufe Groep maakt gebruik van TradeCore van Onventis

Sinds de oprichting heeft de Haufe Group zich ontwikkeld van de kerngebieden van een succesvolle uitgeverij tot een specialist voor digitale en webgebaseerde diensten. Sommige processen, met name in het contact met leveranciers, moesten in de loop van deze ontwikkeling worden gemoderniseerd. Zo is de Haufe Groep sinds kort afhankelijk van de knowhow van de Stuttgart-gebaseerde IT-oplossingenleverancier Onventis.

Met de implementatie van de cloud-gebaseerde oplossing TradeCore realiseert de Haufe Groep het doel om een geïntegreerd order-/leverancierrelatiebeheersysteem (SRM) te introduceren. Dit optimaliseert de processen in de interactie met leveranciers en stroomlijnt de kostenstructuren. De belangrijkste criteria ten gunste van TradeCore van Onventis waren de naadloze uitbreiding van de oplossing, de consistentie, transparantie en bruikbaarheid van de oplossing. Directe en gestandaardiseerde SAP-integratie was ook een van de basisvereisten. “De digitale afhandeling van bedrijfsprocessen is een logisch gevolg voor een bedrijf dat zijn competenties op het gebied van digitale en webgebaseerde diensten heeft. Met TradeCore bieden we de Haufe Groep een oplossing die absoluut voldoet aan de eisen van de voortschrijdende digitalisering”, zegt Frank Schmidt, CEO Onventis.

Nieuwe holistische SRM-oplossing zorgt voor kwaliteit in het contact met de leverancier

De Onventis-oplossing begeleidt leveranciers met gemak door hun registratieproces. Ze lopen automatisch door de individueel ingestelde workflow van de Haufe Groep. Functies zoals het toewijzen van materiaalgroepen en de evaluatie van leveranciers geven een voortdurend geactualiseerd beeld van de belangrijkste leveranciers. Deze beoordeling vergemakkelijkt de besluitvorming bij alle aanbestedingsactiviteiten. Het dient ook als basis voor kwaliteitsverbeteringsmaatregelen in de leveranciersrelatie: nieuwe leveranciers en dienstverleners kunnen worden opgericht, gekwalificeerd en verder ontwikkeld.

Naast de gebruikelijke catalogusinkoop maakt de e-procurement oplossing ook het gelijktijdig zoeken en aanbesteden van goederen en diensten via meerdere leveranciers mogelijk. Flexibele, dynamische goedkeuringsworkflows brengen zelfs complexe organisatorische hiërarchieën in kaart en zorgen voor compliance in het inkoopproces. De Haufe Groep heeft besloten om alle modules van het SRM-systeem te implementeren, dat nu leveranciersmanagement, sourcing en orderbeheer omvat, evenals volledige rapportage en analyse. TradeCore communiceert zelfstandig met het bestaande SAP systeem tijdens alle werkprocessen, controleert gebruikersinvoer, genereert documenten en wisselt gegevens uit. SAP kennis van de besteller is hiervoor niet vereist.

“De beslissing voor Onventis was een logisch gevolg om de internationale groeistrategie van de Haufe Groep succesvol te kunnen implementeren met behulp van een holistische digitale workflow”, zegt Andreas M. Resch, hoofd Corporate Purchasing van de Haufe Groep.

Vraag nu een demo aan

Onze e-procurement-experts stellen het Onventis All-in-One inkoopnetwerk voor.

© Sämtliche Inhalte, Fotos, Texte und Grafiken sind durch das hier repräsentierte Unternehmen urheberrechtlich geschützt.© All contents, photos, texts and graphics are copyright protected by the company represented here.© Alle inhoud, foto's, teksten en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door het hier vertegenwoordigde bedrijf.
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Datenschutz
Wenn Sie unsere Website besuchen, werden möglicherweise Informationen von bestimmten Diensten über Ihren Browser gespeichert, normalerweise in Form von Cookies. Hier können Sie Ihre Datenschutzeinstellungen ändern. Bitte beachten Sie, dass das Blockieren einiger Arten von Cookies Ihre Erfahrung auf unserer Website und den von uns angebotenen Diensten beeinträchtigen kann.