Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Risicobeheer op maat voor veerkrachtige toeleveringsketens

Bedrijven staan nog steeds onder grote druk. Markten die langzaam verdwijnen, leveringsproblemen en natuurrampen zijn slechts enkele van de vele uitdagingen wereldwijd waarmee inkooporganisaties worden geconfronteerd. Om ook in de toekomst de eigen concurrentiekracht te kunnen waarborgen, moet inkoop de flexibiliteit in de keten vergroten.

05. december 2022 | Blog

Veerkracht en flexibiliteit van de toeleveringsketen is het vermogen om crises, verstoringen en uitval in de toeleveringsketen op te vangen. In het algemeen kunnen toeleveringsketens alleen worden versterkt als de risico’s bekend zijn en worden aangepakt via passend risicobeheer. Met name de laatste jaren zijn aanpassingen in het risicomanagement noodzakelijk geworden.

Kleinere bedrijven hebben hun risicomanagement aangepast, hoofdzakelijk op het gebied van transparantie bij de selectie en evaluatie van leveranciers en het bewaken van de financiële stabiliteit van leveranciers. Ook grote ondernemingen monitoren actief het leveranciersrisico. Gezien de momenteel groeiende MVO-eisen aan leveranciers, de Supply Chain Act en de uitdagingen van de pandemie, is dit resultaat niet verrassend. Leveranciersmanagement staat momenteel hoog op de agenda van inkooporganisaties. De digitalisering van de risicoafdeling of de centralisatie van risicofuncties wordt daarentegen minder relevant gevonden.

Ongeveer een vijfde van het middensegment en 10% van de grote ondernemingen wijzigt het risicomanagement niet. Misschien is het risicomanagement al aangepast of zijn aanpassingen uitgesteld tot een latere datum vanwege acute pijnpunten op andere gebieden.

 

Aanpassingen in operationeel risicomanagement
Het middensegment
Grote ondernemingen
Actieve monitoring van leveranciersrisico 19% 22%
Observatie van de financiële stabiliteit van de leveranciers 23% 19%
Digitale transformatie van de risicoafdeling 0% 3%
Integratie van wettelijke vereisten in risicobeheer 10% 11%
Transparantie bij de selectie en evaluatie van leveranciers 23% 29%
Centralisatie van de belangrijkste risicofuncties 4% 6%
Geen 21% 10%

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.