Kloepfel Inkopersalarisrapport 2020 in samenwerking met Onventis

Voor de achtste keer heeft Kloepfel de vergoedingenstructuur bij inkoopafdelingen in de Dach regio in kaart gebracht met een online onderzoek naar salarissen, dit jaar in samenwerking met Onventis. Salarisverschillen worden geëvalueerd en geanalyseerd op basis van een brede reeks kenmerken.

2020 is tot nu toe een uitdagend en onzeker jaar geweest. COVID-19 en de daarmee samengaande economische gevolgen hebben toekomstplannen en voorspellingen op z’n kop gezet, zowel voor bedrijven als voor hun werknemers. Vooral hierom is het voor inkopend personeel in deze tijden belangrijk om overzicht te houden en voor transparantie te zorgen. En dit geldt ook voor hun eigen salaris.

Voor veel inkopers geldt dat hun interesse in de verhouding tussen hun eigen salaris en dat van collega’s binnen en buiten hun eigen bedrijfstak, gezelschap heeft gekregen van een nieuwsgierigheid naar hun eigen marktwaarde. De Corona pandemie heeft tenslotte regelmatig heroriëntatie op een andere bedrijfstak nodig gemaakt.

Dit is waar het grote Kloepfel Inkopersalarisrapport 2020 in samenwerking met Onventis met nadruk komt kijken: in aanvulling op het gebruikelijke gemiddelde salarisonderzoek, zul je dit jaar ook informatie aantreffen over de posities waarin het meeste inkopende personeel salarisverlies heeft geleden door de crisis. Ook werden cijfers verzameld over de mate waarin kopers schatten dat hun bedrijven door de crisis geraakt zijn. Ongeveer 1.900 inkopende werknemers en managers zijn dit jaar ondervraagd. Om de meest exacte uitkomsten te krijgen, bestond de vragenlijst uit 22 vragen. Naast salaris werden ook demografische gegevens en informatie over opleidingen en training verzameld.

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.