Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

23. augustus 2023 | News

Onventis op Keensight Investor Conference: Samenwerking voor versnelde groei en uitbreiding 

Onventis heeft recentelijk de handen ineengeslagen met Keensight om haar marktpositie te versterken en de verdere groei van de organisatie vorm te geven. In juni presenteerden Frank Schmidt, CEO van Onventis en Yuri Mikhalev en Chris Hintzen van Keensight Capital Partners tijdens de jaarlijkse investeerdersbijeenkomst van Keensight in Fondation Louis Vuitton, Parijs, de kernpunten en plannen van de samenwerking. Hier zijn de hoogtepunten: 

Onder leiding van Frank Schmidt heeft Onventis zichzelf gevestigd als een vertrouwde end-to-end leverancier van source-to-pay oplossingen, die wereldwijd meer dan 1.000 middelgrote organisaties bedient. De innovatieve software-suite van het bedrijf maakt naadloos digitaal beheer van inkoopprocessen mogelijk, automatiseert besluitvorming en stimuleert operationele verbeteringen. Met een sterke nadruk op ESG-prestaties en kwaliteitscontrole van leveranciers stelt Onventis haar klanten in staat om transparantie, aanzienlijke kostenbesparingen en operational excellence te bereiken. 

Schmidt benadrukte de significante trends in de inkoopmarkt, waarbij hij de nadruk legde op het belang van kostenreductie in processen, zekerheid van levering en ESG-onderwerpen. Onventis staat voorop bij het aanpakken van deze uitdagingen voor middelgrote organisaties, met name gericht op de Europese Middenklasse – de ruggengraat van de Europese economie. Opmerkelijke klanten, waaronder DPD, Bird & Bird, SCHOTT en Engie, hebben hun digitale uitgavenbeheer toevertrouwd aan Onventis. 

Mikhalev uitte zijn enthousiasme over de samenwerking en beschreef Onventis als een ideale investeringsmogelijkheid. Hij benadrukte drie key parameters die Keensight aantrokken: 1. de indrukwekkende groei en winstgevendheid. 2. De loyaliteit van de klanten van Onventis en haar positie als Duitse leider met enorm potentieel voor internationale uitbreiding. En ten derde een langdurig managementteam waarmee Keensight het bedrijf naar nieuwe hoogten wil stuwen. 

Schmidt benadrukte verder de unieke capaciteiten en expertise van Keensight die hen tot een voorkeurspartner maakten: hun diepgaande begrip van de markt, concurrentiedynamiek en groeikansen. Het Performance-team van Keensight is al begonnen met het ondersteunen van Onventis, waaronder wervingsdiensten, bijstand bij de uitbreiding naar nieuwe markten, strategische overnames, en het delen van markt best practices en KPI’s. 

Deze strategische afstemming overtuigde Keensight om zichzelf te positioneren als een voorkeurspartner voor Onventis, wat resulteerde in de voltooiing van de deal in januari 2023. 

De samenwerking tussen Onventis en Keensight voorziet in diverse belangrijke ontwikkelingsgebieden voor waardecreatie. Dit omvat het versnellen van internationalisering door het uitbreiden van marktposities in de DACH-, Benelux-, Noordse en VK-regio’s, en het betreden van nieuwe markten zoals Frankrijk. Onventis zal ook blijven innoveren in haar modulaire architectuur, gebruikmakend van AI en het verbeteren van de efficiëntiewinsten voor klanten. Daarnaast is het bedrijf van plan om sterke channel-partnerships op te bouwen om een aanzienlijk marktaandeel te behalen. 

Tot slot vertegenwoordigt de samenwerking tussen Onventis en Keensight een gedeelde strategische visie, met nadruk op cyberveiligheid, ESG-zorgen en het potentieel voor productuitbreiding door organische groei en marketingactiviteiten. Met de steun van Keensight is Onventis goed gepositioneerd om versnelde groei te realiseren, haar marktpositie uit te breiden en haar positie als leider in digitale inkoop en financiële transformatie te consolideren. 

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.