Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

GEA

GEA vertrouwt op Onventis Open Procurement.

GEA is een van de grootste systeemleveranciers voor de voedselverwerkende industrie en aanverwante sectoren. Het internationaal actieve technologiebedrijf richt zich op machines en installaties, maar ook op procestechnologie en componenten. Daarnaast biedt GEA duurzame oplossingen voor veeleisende productieprocessen in verschillende eindmarkten en is er een uitgebreid serviceportfolio beschikbaar.

Hoe GEA de supplychain digitaal verbindt met Onventis

De inkoop van deze wereldwijd toonaangevende leverancier van procestechnologie ligt digitaal op koers naar succes: GEA implementeert sinds 2010 op steeds meer plaatsen de e-procurementoplossingen van Onventis. Onlangs volgde na de GEA Westfalia Separator Group en GEA Farm Technologies ook zusterbedrijf GEA Tuchenhagen. Dit betekent dat het bedrijf momenteel drie grote SAP-systemen aan het digitale inkoopplatform heeft gekoppeld.

Supplychainprocessen op digitale reis

Om de relaties tussen inkoop, productie en leveranciers digitaal te stroomlijnen, zocht GEA in eerste instantie naar een intelligente inkoopoplossing voor directe materialen. Voorheen werden opdrachtbevestigingen hiervoor via verschillende kanalen verzonden. Dat was een tijdrovende, handmatige afhandeling.

Met Onventis heeft GEA een centraal kanaal naar de leverancier: de inkoopafdeling maakt opdrachtbevestigingen rechtstreeks aan in het leveranciersportaal via de Order Management-module. Opdrachtbevestigingen worden digitaal gecontroleerd en, als ze correct zijn, direct in SAP vastgelegd. Het Onventis-systeem ondersteunt met vrijgaveworkflows eventuele aanpassingen, en stuurt deze automatisch door naar de verantwoordelijke medewerker in de supplychain. Na goedkeuring worden alle relevante ordergegevens automatisch aangepast in SAP.

GEA heeft bovendien besloten om de Onventis-sourcingmodule te implementeren. Via deze module verzendt GEA aanvragen rechtstreeks vanuit SAP naar het leveranciersportaal en kan zo ook grote aanbestedingen initiëren op het Onventis-platform. Deze werkwijze bundelt de vraag over de gehele supplychain, maakt aanbiedingen vergelijkbaar en benut optimaal het marktpotentieel. Sinds enige tijd gebruikt GEA ook de cloudgebaseerde applicatie van Onventis voor indirecte materialen. De aanvragers hebben toegang tot tal van standaardcatalogi met gecontroleerde prijzen.
Aanvragers ervaren een snel, transparant en efficiënt inkoopproces als ze via catalogusbeheer werken. Ze kunnen ook buiten de catalogi om materialen en diensten bestellen via vrijetekstbestellingen. GEA streeft er echter naar om steeds meer de catalogi te gebruiken.

Uitdaging: Multi-ERP-omgevingen

Vanwege het toenemende aantal aangesloten ERP-systemen en dochterbedrijven heeft de GEA-inkooporganisatie al in een vroeg stadium besloten om samen met de e-procurementexperts van Onventis een groepsstructuur binnen het systeem op te zetten. Met de Onventis-oplossing voor multi-ERP-omgevingen is het mogelijk om content – denk aan leveranciersgegevens en catalogi – te bundelen en centraal, geharmoniseerd en gecoördineerd beschikbaar te stellen aan alle aangesloten bedrijven. Leveranciers hebben daarom via één centraal punt op het portaal toegang tot alle bestellingen en aanvragen van de aangesloten GEA-bedrijven.

1 miljard euro bestelvolume

GEA heeft ook Onventis e-procurementoplossingen geïmplementeerd in China, Frankrijk, Italië en Nederland. Het is een groot voordeel dat het inkoopplatform internationaal georiënteerd is. Onventis is momenteel beschikbaar in 16 talen voor 153 landen. De 900 over de hele wereld actieve Onventis-gebruikers van GEA waarderen de moderne interface en de intuïtieve bediening. Key-users bij GEA ondersteunen en ontlasten het inkoopteam bij de strategische inkoop. GEA zet zijn digitale reis voort door de supplychainprocessen voortdurend verder te optimaliseren en alle onderdelen van het bedrijf intelligent met elkaar te verbinden. Volgende mijlpaal: In 2019 passeert GEA het bestelvolume van 1 miljard euro sinds de invoering van de Onventis e-procurementoplossing.

Customer Case GEA

Vraag nu een demo aan

Onze e-procurement-experts stellen het Onventis All-in-One inkoopnetwerk voor.

Weitere Kunden aus der BrancheOther customers from the industryAndere klanten uit de brancheOther customers from the industry: Werktuigbouwkunde & Installatietechniek

© Sämtliche Inhalte, Fotos, Texte und Grafiken sind durch das hier repräsentierte Unternehmen urheberrechtlich geschützt.© All contents, photos, texts and graphics are copyright protected by the company represented here.© Alle inhoud, foto's, teksten en afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door het hier vertegenwoordigde bedrijf.
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.