Wat is robotic accounting en wat heb je eraan als financial?

Vorige week schreven we over de opkomst van de boekhoudrobots en hoe deze het landschap van de financiele afdeling gaat veranderen in 2020. Maar wat is dat eigenlijk, dat robotic accounting? En wat heb jij eraan als financial? We zochten het voor je uit.

02. juni 2016 | Blog

Wat is robotic accounting?

Heel platgeslagen zorgt robotic accounting ervoor dat facturen zonder enige menselijke inmenging en zonder fouten in het boekhoudsysteem terecht komen.

De ‘robot’ is in dit geval een algoritme die de werkzaamheden van de mens overnemen. Dat doet hij op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de gegevens van een gescande factuur af te lezen tot het volledig automatisch boeken van de factuur zonder menselijke inmenging.

Het doel van robotic accounting is een geboekte factuur zonder dat een mens er ook maar iets voor hoeft te doen. Een roboto kan dat allemaal ook veel sneller dan een mens.

Wat heb ik als financial aan robotic accounting?

Er zijn twee concrete voordelen voor robotic accounting:

  • Je hebt minder mensen nodig voor dezelfde hoeveelheid werkzaamheden
  • Je hebt meer tijd over voor controles & kwalitatieve analyses

Robots kunnen het repetitieve werk van mensen uit handen nemen en kunnen dit werk sneller doen dan mensen. Ook is een robot in staat om foutloos te werken en in gevallen kan een robot het werk zelfs compleet overnemen.

Een bijkomend voordeel is dat er meer tijd over is voor controles en kwalitatieve analyses. Zo kan er meer gekeken worden naar wat voor impact kan zorgen in de organisatie.

Allemaal leuk, maar wat levert dat nou op voor jou als financial? Eigenlijk is het antwoord daarop heel eenvoudig. De robot is in staat om het hele proces van invoer tot gegevens en de finale boeking over te nemen.

De impact van robotic accounting is dan ook groot. Je factuurverwerking is nog efficiënter en je leverancier is ook blij. Hij krijgt tenslotte sneller betaald.

Aan de slag met robotic accounting?

Wil je weten hoe robotic accounting in de praktijk voor jouw organisatie kan werken? Wacht dan tot onze volgende blog, waarin we vertellen hoe robotic accounting in combinatie met factuurherkenning kan werkt. Heb je geen zin om daar op te wachten en wil je direct weten wat deze nieuwste trend voor jou kan betekenen? Download dan vandaag nog de whitepaper Robotic accounting . We vertellen je alle ins- en outs over de toekomst en wat je er vandaag al tegen kunt doen.

Invoice Matching with Robotic Accounting

Weitere BlogsMore BlogsMeer blogs

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.