Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Stroomlijnen van Factuurverwerking met Geavanceerde Herkenning van Regelitems

In de boekhouding zijn precisie en productiviteit van het grootste belang. Factuurherkenning, een essentieel onderdeel van geautomatiseerde boekhouding, speelt een cruciale rol bij het waarborgen van een naadloze en foutloze verwerking van facturen. Deze blog onderzoekt de herkenning van factuuritems, de belangrijkheid ervan bij het verbeteren van de nauwkeurigheid, en hoe de intelligente OCR-oplossingen van Onventis dit proces transformeren.

11. augustus 2023 | Blog | Invoice Processing | Purchase to Pay

In de boekhouding zijn precisie en productiviteit van het grootste belang. Factuurherkenning, een essentieel onderdeel van geautomatiseerde boekhouding, speelt een cruciale rol bij het waarborgen van een naadloze en foutloze verwerking van facturen. Deze blog onderzoekt de herkenning van factuuritems, de belangrijkheid ervan bij het verbeteren van de nauwkeurigheid, en hoe de intelligente OCR-oplossingen van Onventis dit proces transformeren.

De waarde van regelitem herkenning

Handmatige gegevensinvoer is tijdrovend en foutgevoelig. Medewerkers verspillen kostbare tijd aan iets dat geautomatiseerd kan worden, wat hen in staat stelt zich te richten op de interessantere aspecten van hun werk. Het automatisch onttrekken van essentiële informatie uit facturen is duidelijk de betere manier die talloze voordelen oplevert voor uw bedrijf.

Met de opkomst van OCR (optische karakterherkenning) technologie zijn gestandaardiseerde grootboeken nog efficiënter geworden in het onttrekken van kerninformatie uit facturen.

Echter, extractie van kerninformatie heeft beperkingen als het gaat om het verwerken van facturen met meerdere regelitems. Hier komt de herkenning van regelitems in beeld, die de nodige context en nauwkeurigheid biedt door specifieke details uit individuele factuurregels te identificeren en te onttrekken.

Hoe herkenning van Regelitems Werkt in Factuurverwerking

Machine learning, specifiek diepgaande leeralgoritmen, staat centraal in de herkenning van regelitems. De software kan inkomende documenten intelligent vergelijken met het getrainde model om factuurregels nauwkeurig aan te wijzen door een machine learning-model te trainen met een uitgebreide dataset van gelabelde factuurregels.

Dit proces stelt de software in staat om regeldetails te identificeren en te onttrekken, zoals productomschrijvingen, hoeveelheden, prijzen en totaalbedragen. Door middel van voortdurend leren en verbeteren wordt de software steeds bedrevener in het herkennen en interpreteren van diverse factuurformaten, zoals PDF, XML of EDI.

De Rol van de Parser in de Herkenning van Regelitems

Een parser is een softwarecomponent die invoergegevens (vaak tekst) verwerkt en een gegevensstructuur opbouwt; het is een cruciaal element in de herkenning van regelitems. Deze component is verantwoordelijk voor het onttrekken en toekennen van betekenis aan de informatie in de factuurregel. Het parseerproces houdt in dat relevante informatie wordt gescheiden en opgeslagen in een database, wat nauwkeurige boekingsvoorstellen vergemakkelijkt.

Door de geëxtraheerde details van regelitems te combineren met de kopgegevens, gebruikt de software kunstmatige intelligentie om uitgebreide en nauwkeurige boekingsvoorstellen te genereren. Deze integratie van informatie zorgt ervoor dat boekhoudprocessen nauwkeurig en efficiënt worden uitgevoerd.

OCR en Factuurverwerkingsoplossingen van Onventis

Het beheren van meerdere factuurformaten kan frustrerend zijn, vooral bij het omgaan met complexe factuurgegevens. Onventis Invoice Processing biedt een oplossing door te integreren met e-mail om PDF-facturen te importeren. De gegevens in de kop- en regelniveaus van deze facturen kunnen vervolgens worden geïdentificeerd om de factuur te matchen en te coderen.

Het is essentieel om op te merken dat de OCR-oplossing van Onventis gegevens onttrekt en koppelt zonder te vertrouwen op starre sjablonen. Deze flexibiliteit stelt de software in staat om facturen van verschillende formaten te verwerken, waardoor deze zich aanpast aan diverse zakelijke behoeften.

Daarnaast helpt onze Factuurverwerking om zoveel mogelijk facturen in e-factuurformaat te ontvangen. We voegen u toe aan ons platform en nodigen uw leveranciers uit om u e-facturen te sturen. Het platform lost het probleem op en converteert alle bestandsindelingen die uw leveranciers leveren naar één standaardformaat dat onze oplossing kan verwerken.

Onze Factuurverwerkingsservice heeft als doel uw efficiëntie te verhogen door de ontvangst van e-facturen van uw leveranciers te vergemakkelijken. We schrijven u in voor ons e-factuurplatform en moedigen uw leveranciers aan om e-facturen te sturen. Ons e-factureringsplatform lost effectief opmaakproblemen op door alle bestandsindelingen om te zetten naar één gestandaardiseerd formaat dat onze Factuurverwerkingsservice gemakkelijk kan begrijpen.

We bieden gebruiksvriendelijke oplossingen die naadloos integreren met uw workflow, waardoor u uw bestaande systemen kunt verbeteren zonder verstoring. Het Onventis-team is toegewijd aan het bieden van persoonlijke ondersteuning aan organisaties die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van scannen en herkenning, met als doel een soepele implementatie te waarborgen.

Of het nu gaat om het onttrekken van vitale informatie uit facturen met meerdere regelitems of het parsen en toekennen van betekenis aan factuurgegevens, de software van Onventis is ontworpen om uitzonderlijke resultaten te leveren.

Meer weten over de slimme OCR-oplossingen van Onventis en hoe ze het factuurverwerkingsproces van jouw bedrijf kunnen transformeren? Neem contact op met ons team of volg ons op LinkedIn. Ontdek de kracht van geautomatiseerde herkenning van regelitems en til je boekhoudautomatisering naar een hoger niveau met Onventis.

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.