Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Duurzaam inkopen voor gemeenten – deel 3 (Slot)

Hoe nu verder?

Veel gemeenten lopen nog achter op het gebied van digitaliseren ten opzichte van commerciële bedrijven. Dit komt simpelweg omdat zij minder kostengedreven zijn waardoor de druk om door te ontwikkelen simpelweg een stuk lager ligt. Inkoopsoftware kan de uitkomst bieden.

02. augustus 2022 | Blog

Een efficiencyslag kan prima gecombineerd worden met een duurzaamheidsslag door het gebruik van eProcurement. Denk hier bijvoorbeeld aan achterstallig contractmanagement waarbij nog altijd alles wordt uitgeprint (ook de documenten waarbij dit niet hoeft) maar ook aan het niet/slecht inzichtelijk hebben van de verlooptermijnen.

Nog altijd worden contracten (al dan niet stilzwijgend) verlengd met enerzijds voorwaarden die een stuk beter kunnen (goedkoper) en waarbij het anderzijds misschien tijd is om eens verder te kijken naar andere leveranciers die duurzamer zijn. Voor een hernieuwd aanbestedingstraject moet genoeg tijd zijn volgens de Europese aanbestedingsrichtlijnen. Ben je hier dus niet op tijd bij dan is een verlenging vaak de enige optie.

Niet alleen duurzaam maar ook een lagere foutmarge, snellere handelingssnelheid en hogere veiligheid. Ook wordt er vaak vergeten dat werken in Excel een verhoogd risico met zich meebrengt voor wat betreft het maken van fouten, maar ook qua beveiliging. Gemeenten digitaliseren dan ook niet alleen om te verduurzamen of om de efficiëntie te verhogen, ook speelt mee dat er minder fouten worden gemaakt en er bijvoorbeeld bespaard wordt door de tijdwinst. Daarnaast biedt het centraliseren van data ook het gemak dat iedereen die toegang tot een document mag hebben hier te allen tijde toegang tot heeft, zonder dat zij geremd worden omdat enkel de topichouder het document in beheer heeft, hij/zij die dag niet aanwezig is, etc. etc. etc.

Duurzaam inkopen voor gemeenten

Waarom is het belangrijk om duurzaamheid te prioriteren? En kan dit zonder dat dit enorm veel geld kost? We nemen je in deze whitepaper mee in verschillende uitdagingen voor welke sommige gemeenten staan en welke oplossingen er zijn op het gebied van eProcurement om duurzaamheid bij het inkopen voor gemeenten toegankelijk te maken.

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.