Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

De grootste pijnpunten bij duurzaamheidsinspanningen

05. december 2022 | Blog

Het implementeren van duurzaamheidsoplossingen bij inkoop is complex. De redenen hiervoor zijn divers. MVO omvat sociale, ecologische en economische aspecten. Binnen deze gebieden gelden allerhande eisen en zijn er kansen voor inkooporganisaties om duurzaamheid te promoten. De grootste moeilijkheid ligt in het identificeren van specifieke problemen, het vinden van de juiste oplossingen daarvoor, deze consequent te implementeren en de effecten te meten.

Zowel het middensegment als grote ondernemingen hebben problemen met het meten van het effect van hun milieumaatregelen. Gemakkelijk te begrijpen, want afgezien van CO2-indicatoren zijn de effecten van duurzaamheidsinspanningen moeilijk te beoordelen. Tot overmaat van ramp ontbreken uniforme indicatoren en bindende normen. Andere grote pijnpunten voor het middensegment zijn de focus op kortetermijnproblemen en besluiten over en de haalbaarheid van duurzaamheidsmaatregelen. Al met al blijkt dat inkooporganisaties het moeilijk vinden om rekening te houden met duurzaamheidsaspecten. Specifieke richtlijnen voor een verduurzamingstransitie ontbreken.

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.