Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

4 Belangrijke soCIALE VAARDIGHEDEN voor een financieel directeur (in 2030)

28. september 2017 | Blog

De digitale technologie verandert momenteel de werkplek op een fundamentele wijze die doet denken aan de introductie van de stoommachine. Maar hoewel automatisering ongetwijfeld veel dagelijkse taken zal overnemen, is de rol van de toekomstige Financieel Directeur allesbehalve alledaags. De Financieel Directeur van de toekomst zal naar verwachting evenveel financieel inzicht als goed ontwikkelde sociale vaardigheden nodig hebben volgens de CEO’s die hen in dienst nemen.

Het best uitgelegd door de National Soft Skills Association, “verwijzen sociale vaardigheden naar een groep persoonlijke kwaliteiten die van iemand een goede student of werknemer maken, persoonlijke kwaliteiten zoals een positieve houding, communicatie, planning en organisatie, kritisch denken, interpersoonlijke vaardigheden en nog veel meer”.

We benadrukken vier sociale vaardigheden die FD’s tegen 2030 zullen willen verwerven.

AANPASSINGSVERMOGEN

Een van de belangrijkste (toekomstige) sociale vaardigheden die je kunt leren is aanpassingsvermogen. De bereidheid om compromissen te sluiten en te veranderen naar gelang een situatie daarom vraagt, wordt soms ten onrechte aangemerkt als een gebrek aan overtuiging.

Feit is dat de werkplek snel verandert. FD’s zijn het erover eens dat kunstmatige intelligentie (AI) en grote hoeveelheden gegevens in 2030 aan de basis zullen liggen van veel financiële beslissingen. Dit betekent dat de taken van de directeur tussen nu en dan fundamenteel zullen veranderen.

Succesvolle FD’s van de toekomst staan open voor alternatieve oplossingen en zijn bereid een heel andere rol op zich te nemen dan nu van hen wordt verwacht. Aanpassingsvermogen is daarom een kerncompetentie voor toekomstige FD’s.

OVERTUIGINGSKRACHT (INVLOED)

Overtuiging gaat niet over manipulatie, maar over de kunst om een gemeenschappelijke basis en wederzijdse overeenstemming te vinden over belangrijke werkdoelen en doelstellingen. De werkplek in 2030 vraagt om meer samenwerking dan ooit tevoren. Feitenkennis is een afnemende vereiste, waarbij AI grote delen van het besluitvormingsproces overneemt. Met aantoonbaar meer tijd kunnen FD’s zich richten op het implementeren van nieuwe ideeën en het team en het bedrijf aan een gezamenlijk doel laten werken.

De overtuigende Financieel Directeur krijgt van zijn of haar mensen een oprechte toewijding, die nodig is voor een succesvol, samenwerkend team en een positieve financiële groei.

CREATIVITEIT

Hoewel creativiteit meer wordt geassocieerd met de rechter hersenhelft en financiën met de linkerhelft, kunnen bepaalde technieken geleerd worden. Creativiteit kan nieuwe perspectieven bieden voor innovatie, probleemoplossing en bij het begeleiden van veranderingen.

Deze vaardigheid is op meer dan één manier verweven met alle andere sociale vaardigheden in dit artikel. Nieuwe ideeën en het inspireren van medewerkers om samen te werken bij de uitvoering van deze ideeën vragen om creativiteit. In 2030 is automatisering van financiële processen alomtegenwoordig, maar er zullen altijd manieren zijn om het bedrijf vooruit te helpen en te voldoen aan de verwachtingen van de CEO en de stakeholders.

De creatieve Financial Director zet zich in de jaren 2030 in voor unieke oplossingen voor het creëren van financiële ruimte, samen met het financiële team en ondersteund door de beschikbare automatisering.

INLEVINGSVERMOGEN

Het hebben van begrip en waardering voor de gevoelens van anderen maakt een groot verschil in het oplossen van problemen en het beïnvloeden van het management. De financieel directeur die het belang van empathie verwerpt, zal de standpunten en perspectieven van het team niet volledig begrijpen.

Inlevingsvermogen verhoogt de effectiviteit van ons kritisch denken en het erkennen van het belang van deze sociale vaardigheid maakt u een van de besten van de klas. Het is misschien wel de zachtste van de sociale vaardigheden, maar tegen 2030 zal inlevingsvermogen een gemeenschappelijke vereiste zijn voor sterke FD’s die begrijpen dat vertrouwen en begrip aan de basis liggen van uitstekend teamwerk.

TERUG NAAR DE TOEKOMST VAN DE FINANCIËN

In een rapport van wervingsbureau Hays wordt geconcludeerd dat in 2030 sociale vaardigheden belangrijker zijn dan vaardigheden als getallen kraken. Veertig procent van de 400 financiële professionals die deelnamen aan het onderzoek voorspellen zelfs dat hun baan niet meer zal bestaan. Een uitzonderlijke 94% is van mening dat structurele scholing een voorwaarde is om in de financiële sector te kunnen blijven werken.

Verandering is een constante kracht en blijven hangen in “de goede oude tijd” is dus niet aan te raden. Maar dit zou geen probleem moeten zijn voor de soft skilled Financial Director.

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.