Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

Zó kneedbaar is rapid application development

Hoe prettig is het als applicaties op maat kunnen worden gemaakt en zelfs na lancering kunnen worden bijgeschaafd zonder tussenkomst van een ontwikkelaar? Bijzonder prettig, weten wij toevallig. In deze blog daarom alles over rapid application development.

21. februari 2019 | Blog

Om de voordelen van rapid application development (RAD) in combinatie met een low-code platform uit te leggen, nemen we je stap voor stap mee door het ontwikkelproces van RAD.

1. Businessmodellering

De eerste stap bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties is uiteraard het vaststellen van het nut en de noodzaak. Welke processen lenen zich voor automatisering? Waar loopt het spaak en waar kan jouw organisatie zichzelf verbeteren?

2. Datamodellering

Zodra je deze workflows heb gedestilleerd kun je de benodigde data gaan verzamelen. Bekijk welke datastromen er zijn, welke je wilt gebruiken om een specifiek proces te runnen en stel op basis daarvan vast hoeveel transactietabellen je moet maken.

3. Procesmodellering

In deze fase breng je het bedrijfsproces waarvoor je een applicatie ontwikkelt nauwkeurig in kaart. Hier komt ook het low-code platform van Onventis om de hoek kijken. We werken niet met rauwe data, maar met een formulier met automatische dropdowns dat over de door jou gedestilleerde data wordt geplaatst. Door deze stap in het proces óók al te automatiseren, worden eventuele fouten gemakkelijk ondervangen.

4. Creëren van applicatie

We noemen deze stap wel, maar kunnen hem bij het gebruik van ons low-code platform gelijk alweer schrappen. De applicatie is er namelijk al: dat is het platform. Aangezien de infrastructuur van het platform gestandaardiseerd is, vormt het de applicatiebasis voor al jouw workflows. Binnen deze basis wordt automatisch een plekje toegewezen aan alle wenselijke processen.

5. Testen en optimaliseren

Beheer je processen alleen op papier, in Excel of via e-mail, dan is deze stap praktisch onmogelijk. Zonder kennis over data en doorlooptijden kunnen processen bijna niet geoptimaliseerd worden. Bij RAD begint hier juist de waardecreatie van je applicatie. Door resultaten en doorlooptijd continu te blijven analyseren, zowel in de testfase als in productie, kan hier ook continu op gestuurd worden.

De testomgeving van het Onventis low-code workflow automation platform is een exacte replica van de productomgeving en biedt ons de mogelijkheid om samen met jou nieuwe features te bedenken voor elke denkbare applicatie. Nieuwe updates, upgrades en features worden direct in de testomgeving geïntroduceerd en in co-creatie doorontwikkeld voor de optimalisatie van processen.

Als dus onverhoopt blijkt dat een feature niet het resultaat oplevert dat we van tevoren hadden ingecalculeerd, kunnen we deze ook net zo makkelijk stopzetten – hij stond immers alleen nog maar in de testomgeving. Co-creatie wordt op deze manier een stuk laagdrempeliger in samenwerking met Onventis.

Wil je weten wat rapid application development en ons low-code platform voor jouw organisatie kunnen doen? Neem hier contact op.

Weitere BlogsMore BlogsMeer blogs

Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.