Hoi!
Heb je gevonden wat je zocht?
Zo niet, laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op!

DigiInkoop stopt: hoe nu verder?

DigiInkoop is het inkoopsysteem van de Rijksoverheid. DigiInkoop stopt in juli 2023. Vanaf dat moment wordt DigiInkoop niet meer ondersteunt door Logius en verdwijnt DigiInkoop dus voor zowel leveranciers als inkopers bij de overheid.

27. januari 2023 | Blog

Meer dan tien jaar is Logius verantwoordelijk geweest voor de beschikbaarheid, juiste verwerking, continuïteit en (informatie)beveiliging van DigiInkoop. Het stoppen van DigiInkoop betekent een grote verandering voor overheden en leveranciers.  Waar voorheen het DigiInkoop platform centraal gekozen en onderhouden werd, wordt deze verantwoordelijkheid nu decentraal neergelegd. Overheidsorganisaties zullen dus zelf op zoek moeten gaan naar een inkoopoplossing die zij willen gebruiken. Leveranciers die e-facturen sturen naar de overheid zullen dat ook op een andere manier moeten doen. U kunt daar hier meer over lezen.

Vervangen van digi-inkoop voor overheden

Nu DigiInkoop verdwijnt, gaan overheden op zoek naar een nieuw inkoopsysteem dat de volgende processen ondersteunt:

  1. Uitvragen van offertes
  2. Contractmanagement en contractbeheer
  3. Bestellen en ontvangen
  4. Ontvangen en verwerken van inkomende facturen

De koppeling met diverse applicaties, zoals een ERP systeem, en de beschikbaarheid van een controlefunctionaliteit zijn slechts enkele zaken om hierbij rekening te houden. Daarbij gaat het niet alleen om het technische aspect, maar ook om de gebruikers, partners, het proces en de governance.

Transitie digi-inkoop

In 2022 heeft Onventis reeds ervaring opgedaan met het succesvol vervangen van DigiInkoop bij overheidsorganisaties. De complete en gebruiksvriendelijke Purchase-to-Pay oplossing van Onventis heeft zich hierbij bewezen als uitstekende vervanger van DigiInkoop.

Meer informatie over de wijze waarop Onventis DigiInkoop kan vervangen? Vraag onderstaand een vrijblijvende demo aan van het Onventis platform. Of neem direct contact op met Maarten Anbeek, Head of Sales bij Onventis via m.anbeek@onventis.nl of telefonisch via 06 – 18 24 32 91.

Vraag nu een demo aan

Onze e-procurement-experts stellen het Onventis All-in-One inkoopnetwerk voor.

Vraag nu een demo aan

En maak vrijblijvend kennis met onze Source-to-Pay software.

  • Suppliermanagement
  • Source-to-Contract
  • Purchase-to-Pay
  • Spend Analytics
Diesen Beitrag teilenShare this PostDeel dit bericht:
Privacy
Wanneer u onze website bezoekt, kan informatie van bepaalde diensten via uw browser worden opgeslagen, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy-instellingen wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden kan beïnvloeden.